Bordspel customizen

Of ik Joost wilde helpen bij het uitwerken van een bordspel voor de Roverway 2018 (internationaal scoutingkamp voor jongeren). Joost had het bestaande spel Pandemie herschreven voor dit event: The New Four Horsemen. Nu geen epidemie├źn bestrijden, maar opwarming van de aarde voorkomen.

De wereldkaart bleef gelijk, maar de icoontjes en alle informatie op het bord er omheen ging in photoshop op de schop. Nederlandse teksten werden weggepoetst en vervangen door Engelse. Essen werd vervangen door Zeewolde en op alle speelkaarten werden de icoontjes vervangen door nieuwe. Oldschool rondjes printen op stickermateriaal, knippen en plakken. Ook sommige speelkaarten moesten opnieuw ontworpen en bestickerd worden. Afgelopen weekend is het spel succesvol in gebruik genomen. Met een rode stift kon de thermometer worden ingekleurd als de temperatuur steeg.

Bordspel Pandemie

Originele speelbord Pandemie

Ontwerp bordspel Roverway 2018

The New Four Horsemen

Ontwerp bordspel Roverway 2018

In actie tijdens de Roverway 2018

Teamshirts customizen

Ken je het spel kubb? Een Zweeds stokken-gooi-spel dat buiten wordt gespeeld op een veld van 5×8 meter. Er worden in Nederland diverse toernooien gespeeld en zo af-en-toe doe ik mee aan zo’n toernooi. Man mee, curlers mee, vrienden mee, familie mee … heel gezellig.

Dit jaar moesten er toch echt een teamshirts komen met een pakkende teamnaam. Het werd Team Chokubbmel en daar moest natuurlijk een prachtig logo voor ontworpen worden. Het Nutricia logo ging in illustrator op de schop en werd bedrukt op goudgele shirts. We maakten een mooie entree tijdens het toernooi van Kubb Masters Midden Nederland in Veenendaal.

Ontwerp logo kubb Chokubbmel

Kubbteam Chokubbmel

Ontwerp logo kubb Chokubbmel